Συνέδρια DEMOBALK
Η Διεθνής Ένωση DEMOBALK (Démographie des Balkans, Δημογραφία των Βαλκανίων) ιδρύθηκε το 1996. Πρόκειται για μια επιστημονική ένωση δημογράφων με έδρα την Ελλάδα, η οποία φιλοξενείται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Βόλος) από το Εργαστήριο Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων (ΕΔΚΑ).
Σκοπός της Ένωσης είναι η ανάληψη και προαγωγή κάθε δραστηριότητας, κυρίως δε -χωρίς η απαρίθμηση να είναι περιοριστική- η συγκέντρωση ενημερωτικών στοιχείων, η μελέτη, η έρευνα και η διοργάνωση επιστημονικών συναντήσεων με στόχο τη διερεύνηση της δημογραφικής κατάστασης των Βαλκανίων (ή ακόμη της σύγκρισής της με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τις χώρες της Μαύρης Θάλασσας και της Ανατολικής Μεσογείου), την πιθανή εξέλιξής της (μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα), τη διερεύνηση των επιλογών και των στρατηγικών που μπορούν να υιοθετηθούν απέναντι στις προκλήσεις του μέλλοντος, την πληροφόρηση και την ευαισθητοποίηση των φορέων λήψης μέτρων σε συγκεκριμένα ζητήματα. Η Ένωση αποσκοπεί να συμβάλει με όλα τα ενδεικνυόμενα μέσα στον προβληματισμό για τις δημογραφικές εξελίξεις, τις τάσεις και προοπτικές τους καθώς και τις μεσο-μακροπρόθεσμες επιπτώσεις τους.
Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, η Ένωση έχει ήδη διοργανώσει τέσσερα διεθνή συνέδρια, το 1996 στη Θεσσαλονίκη (Ελλάδα), το 2000 στο Σαράγιεβο (Βοσνία-Ερζεγοβίνη), το 2005 στο Βελιγράδι (Σερβία) και το 2010 στην Budva (Μαυροβούνιο). Το επόμενο συνέδριο το 2014 θα έχει ως θέμα "Ο πληθυσμός των Βαλκανικών χωρών στις αρχές του XXIου αιώνα".
Λεπτομερείς πληροφορίες για τη Διεθνή Ένωση DEMOBALK και τα συνέδρια που έχει ή πρόκειται να διοργανώσει, μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Συνέδρια DEMOBALK
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Πανεπιστήμιο Μοντεσκιέ - Μπορντώ IV
Επικοινωνία Εκμάθηση της Γαλλικής Χρήσιμες συνδέσεις Θέσεις εργασίας
Κεντρική σελίδα Χάρτης δικτυακού τόπου English Français
© Εργαστήριο Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων - Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας